Hyvinvointi

Hevosen hyvinvointi on kaikkein tärkein asia hevosen elämässä. Jos hevonen ei voi hyvin kaikilla elämänsä osa-alueilla, sillä on väistämättä merkitystä kaikkeen tekemiseen ihmisen kanssa.

Kuusi asiaa, mitkä vaikuttavat hevosen elämänlaatuun:

1) Terveys
2) Ruokinta
3) Olosuhteet/Ympäristö
4) Hevosseura
5) Varusteet
6) Kohtelu

Hyvinvoiva hevonen ei ole pelkästään terve ja sopivassa lihavuuskunnossa, vaan psyykellä on iso merkitys niin hyvään oloon kuin fyysiseen terveyteenkin, kuten ihmisilläkin. Stressi mm. heikentää vastustuskykyä ja vaikuttaa etenkin ruuansulatuselimistön hyvinvointiin ja toimintaan.


Lue lisää hyvinvointipalveluistamme blogista sekä myyntituotteistamme!

ProBIO Tech™ Hoitoliuos 1l pullo
ProBIO Tech™ Hoitoliuos 1l pullo
12.00 €
(isommissa erissä alk. 10.00 €)
Heti saatavilla
Sara Autelo - Hevosen hyvinvointikartoitus
Sara Autelo - Hevosen hyvinvointikartoitus
80.00 €
Heti saatavilla
Ulla Uosukainen - Hevoshieronta
Ulla Uosukainen - Hevoshieronta
50.00 €
Heti saatavilla
(9 riviä)

Mikä on halpaa ja kallista, kun kyseessä on hevosen terveys?

Monet kuvittelee kaiken hevosalan ruokinta-automatiikan olevan niin kallista, ettei usko itsellään olevan ikinä sellaisiin hifilaitteisiin rahaa. Tuota niin, miten olis tommonen 50e/kk yhden vuoden ajan, onko kallista? Lue loppuun asti, niin selviää, mitä Sinäkin saisit tuo... Lue lisää »

Kaikilla hevosihmisillä on aikaa, rahaa ja riittävästi taitoa toteuttaakseen unelmiaan

Mitä jos sanoisin, että kaikilla hevosihmisillä on aikaa, rahaa ja riittävästi taitoa toteuttaakseen unelmiaan? Uskoisitko? Niin usein väitämme, ettei jokin ole mahdollista, koska meillä ei ole sitä taikka tätä. Se on totta, jos uskot niin. Minä en usko. M... Lue lisää »

Olisinpa tiennyt kaviokuumeesta!

En todella tajunnut kuinka vaikea sairaus on kaviokuume ja kuinka helposti se tulee hevoselle. Enkä tiennyt, kuinka työläs, kallis, kivulias ja hevosen koko loppuelämän pilaava pysyvä ongelma se on, mikäli hevonen saadaan ylipäätään paranemaan. Joka kevät ja syksy riskit on pa... Lue lisää »

Hevosen hyvinvointi on laaja kokonaisuus

Kuusi asiaa hevosen hyvinvoinnista 1) KEHON FYYSINEN TERVEYS muodostuu sopivasta liikkumisesta, oikeanlaisesta ravinnosta, sopivan kokoisista annoksista ja ruokintakerroista sekä hampaiden kavioiden, ihon ja lihasten huollosta ja hoidoista. 2) RUOKINTA Hyvään ruokinta... Lue lisää »

Jouhun ja Erikan kokemuksia Minnasta tukihenkilönä

Ensimmäisen hevosemme tullessa perheelleni, oli minulla paljon ongelmia sen kanssa. Olin epävarma monesta asiasta ja se heijastui hevoseen. En myöskään osannut ymmärtää hevostani tarpeeksi hyvin. Minnalta olen saanut apua moneen asiaan hevoseni kanssa. Minnan oppien avulla olen o... Lue lisää »
Sivu 1 2 (8 riviä)