Mikä on halpaa ja kallista, kun kyseessä on hevosen terveys?


Ruokinta, Hyvinvointi, Pihatto ja talli, Helpompi arki hevosten kanssa by Päivi H., 9.3.2021

Monet kuvittelee kaiken hevosalan ruokinta-automatiikan olevan niin kallista, ettei usko itsellään olevan ikinä sellaisiin hifilaitteisiin rahaa.

Tuota niin, miten olis tommonen 50e/kk yhden vuoden ajan, onko kallista? Lue loppuun asti, niin selviää, mitä Sinäkin saisit tuohon hintaan. Mulla nimittäin on jo semmoset!


Halvalla saa ja hevosella pääsee (rahoistaan).
Totta on se, että hevosen ostohinta suhteessa sen ylläpitoon on hyvin pieni. Siksi kannattaa miettiä, mihin haluaa käyttää rahansa. Yksi versio on elää villisti uskomalla, että hevonen kyllä pärjää vähemmälläkin. Mutta kun se pahuksen otus onkin yhtäkkiä niin rakas, että sitä haluaakin maksaa ties mitä eläinlääkärilaskuja, koska vatsahaava, hiekkaähky, kaviokuume..

Sitten kun niitä eläinlääkärilaskuja ja kipeitä hevosia alkaa kertyä, sitä useimmiten alkaa miettiä, miten ongelmia voisi ennaltaehkäistä. Kyllä niitä voi. On ihan tutkittua tietoa, että tiheä heinäruokinta yötä päivää on merkittävä tekijä hevosen terveydelle. Jotkut järjestää hevoselleen vapaan heinän, koska ne tykkää ostaa paljon heinää ja laihduttaa hevosiaan. Toiset ostaa samalla rahalla heinäautomaatin.


Mietitäänpä pikkuisen tarkemmin tuota heinäautomatiikan hintaa. Otetaan esimerkiksi kotimaiset Heinättimet.

Pari faktaa.

1. Itse tekemällä säästät aina. Jos et osaa (vielä) rakentaa, siihen saa apua (mm. meiltä).
2. Toisekseen, ei ne uudetkaan Heinätin -kaapit kalliita oo. Riippuu vähän mihin sitä hintaa vertaa ja miltä ongelmilta ja rahanmenolta aikoo säästyä.
3. Ja lisäksi, minkä hinnan annat itsellesi, omalle työllesi ja ajallesi? Kannattaako toistaa samoja työvaiheita vuodesta toiseen, kun automaatti hoitaa saman homman mitättömällä tuntipalkalla?

Suomessa on kuulkaas keksitty semmoista laatukamaa, mitä ei ihan kaikkeen kiinankrääsään voi verrata. Toki saa askarrella hevosille mitä haluaa systeemejä, mutta jos oikeasti kaipaat:

-mielenrauhaa
-luotettavasti toimivaa tekniikkaa
-ilmaisen käyttötuen
-2v. takuun
-hevosille terveyttä
-itselle paljon lisäaikaa

Hanki nyt hyvä ihminen ittelles Heinätin.Heinätin-automaateista on saatavilla jokaisen tarpeisiin ja jokaisen lompakolle sopivia versioita. Erilaisia maksuvaihtoehtojakin löytyy osamaksulla, jos kerralla kirpaisee. Siihenhän toki hevosihminen on tottunut, koska kirpaisee se 4000e klinikkalaskukin. Nimimerkillä: 2014 jouluna viikko Viikissä hiekanpoistossa..

Puhutaan ensin uusista asennusvalmiista Heinätin -kaapeista.
Niitähän siis saa karsinaan taikka ulos, kahden hyllyn pika-apua yöksi taikka kerran päivässä ladattavia viiden hyllyn kaappeja. Löytyy niin yhdelle hevoselle siirrettäviä akkukäyttöisiä kaappeja kuin 50 hevosen talliin sopivia systeemejä. Suurpaaleillekin löytyy omat Paalivahdit. Ja kaikkea siltä väliltä. Ja ne hinnat. Nehän ne kiinnostaa.

Tässä muutama esimerkki. Tarkka hinta riippuu täysin hevostenne tarpeista (montako hevosta, montako hyllyä, sisälle vai ulos vaiko sekä että).

Kannattaa ottaa yhteyttä www.hevoskeksinnot.fi Katja Kulmakorpeen 045-6762 455. Esittele ideasi ja miettikää (maksutta!) teille sopiva ratkaisu.


(edit. hintoihin tullut jonkun verran muutoksia kevään 2021 jälkeen)

Uusien kaappien hintaesimerkki, sis. alv. 24%.
Outdoor kaapeissa 3 hyllyä per hevonen, eli pihatossa saa 8 ruokintaa/vrk aamuin illoin ruokkimalla ja kaapit täyttämällä

-yhdelle hevoselle (akkukäyttöinen, helposti siirrettävä) 1490e
-2 hevoselle 1268e/hevonen
-5 hevoselle 1132e/hevonen tai
-10 hevoselle 1025e/hevonen.

Karsinatallille on saatavilla Indoor kulmakaapit, joista 3 hyllyn versiot on em. esimerkkihintoja muutamia kymppejä kalliimmat, koska ne on suojattu hinkkaamiselta ja hampailta. Kahden hyllyn pikkukaapit on edullisempia, helpottaa nekin jo huomattavasti pisintä ruokintataukoa yöllä.

Pitäisi oikein mielenkiinnosta laskea paljonko maksaisi karsinoihin yöksi kahden hyllyn kaapit ja tarhoihin kolmen hyllyn kaapit samaan ohjauskeskukseen. Silloin saisi nimittäin kerran päivässä lataamalla hevoselle yötä päivää 4h välein heinää. Kuulostaisko aika unelmalliselta duunilta tallinpitäjälle?

Miettikää nyt. Siis tuon hinnan hevosenomistaja/tallinpitäjä maksaa sen yhden kerran ja saa vähintään 10 vuodeksi verrattoman hyvän, elämää helpottavan ja hevosen terveydelle äärettömän tärkeän systeemin!

Jospa nuo hinnat jakaisi maksettavaksi yhdelle vuodelle? Loput (about 10v.) laitteet toimisivat melko ilmaiseksi ja päinvastoin tuottaen kaikin puolista säästöä ja hyötyä. Ensimmäinen vuosi maksaisi per hevonen 91-124e/kk. Voisko sen jakaa maksettavaksi täysihoitoasiakkaiden tallivuokrassa? Tallipaikan arvo nimittäin nousee, kun hevosille ei tule pitkää ruokintaväliä yöllä. Jos minulta olisi kysytty aikoinaan täysihoitoasiakkaana maksaisinko vaikka 50e/kk enemmän ja saisin hevoselle yölläkin heinää, olisin ilomielin panostanut kilpahevoseni terveyteen! Tallinpitäjä sitä paitsi tässä esimerkissä tienaa ne loppuvuodet, kun sijoitus on maksanut itsensä takaisin parissa vuodessa.


Kuinka paljon säästäisit rakentamalla itse?
TSI -Heinättimet on niitä vielä halvempia. TSI -tekniikkaa saa ostaa haluamansa paketit riippuen kuinka paljon haluaa rakentaa/käyttää valmista matskua. On olemassa valmiita hyllylevyjä saranoineen, hidastimia, suojapuomeja jne. Vähintään tarvitset siis ohjauskeskuksen sekä lukkolaitteet sähköosineen jokaiseen hyllyyn. Tämän tekniikan lisäksi hankit rakennusmateriaalia (raksoilta jämiä, kakkoslaatua tms. purkutavaraa tai tuliterää hienoa): lautaa, vesivaneria, hyllylevyt, saranat, ruuvit ja sähköjohtoa ym. pikkutilkettä.

Hintoihin vaikuttaa taasen hevosten ja hyllyjen määrä, joten tässä esimerkissä samanlaiset kolmen hyllyn TSI-kaapit. Nämä hinnat sis. alv. 24% sekä -10% alennuksen, jonka nappaat käyttöösi tilaamalla meiltä Tee se itse -Heinätin verkkokurssin. Wink, wink!
-yhdelle hevoselle 899e
-2 hevoselle 503e/hevonen
-5 hevoselle 319e/hevonen
-10 hevoselle 284e/hevonen.

Kuulostaako kalliilta? No joo, muutama satanen menee niihin muihin materiaaleihin, mutta näin niin kuin teoriassa ne voisi löytää jostakin ilmaiseksi. Jos nämä TSI-hinnat maksaisi ensimmäiselle vuodelle jaettuna, se tekisi 24e-75e/kk/hevonen.

Keskimäärin siis 50e/kk/hevonen yhden vuoden ajan olis tommonen viiden hevosen systeemi Tee se itse -versiona.


Liekö kallista? Elämä on.


P.S. Yrittäjille pakko vielä näyttää numeroita ilman alvia. Tässä 10 hevoselle kolmen hyllyn Outdoor kaapit:
-valmiit 827e/hevonen
-Tee se itse -tekniikka 229e/hevonen.

Tilaa meidän Tee se itse -Heinätin verkkokurssi ja muuta elämäsi melko pienellä rahasummalla.

Oikeesti.

 
Verkkokauppa‪»Verkkokurssit‪»
Päivi Huhtanen - Tee se itse Heinätin -verkkokurssi
89,00 €
(1)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Kengättömyys talvella - Nastat ja hokit eri tarpeisiin

Kengättömien hevosten bootseihin voi asentaa erilaisia nastoja tai hokkeja sen mukaan, mikä on tarve. Tässä tiivistelmä vertailujeni tuloksista. Katso allaoleva video (20min), jossa kerron erilaisista nasta- ja hokkikokeiluistani.  Scoot bootseilla on hyvä pito jäällä. M...
Lue lisää »

HeHKu -Hyvinvointia ja sisäistä rauhaa hevosten avulla

(Teksti on julkaistu Ylöjärven Sanomissa 20.7.2022, kirjoittaja Sanna Hillberg.) Hehkumaan hevostilalla kuunnellaan sekä ihmisiä että hevosia. Kaikki perustuu keskinäiseen luottamukseen. Päivi Huhtasen kotipihatossa on kolme hevosta, joiden kanssa hän opettaa lapsille...
Lue lisää »

Tiekkö mitä sä voisit tehdä noille kavioille?

Haluatko tietää, miten säästät aikaa, vaivaa ja rahaa lisäämällä hevosen hyvinvointia? No kato sen kavioita. Minua olisi kiinnostanut aikoinaan eniten tuo osuus, millä hevosenomistaja voi säästää rahaa. 18 vuotta sitten ostin ensimmäisen oman hevoseni Kukan, joka on n...
Lue lisää »