« Helpompi arki

Hevosen hyvinvointi alkaa kavioista

Koulutus »

Oletkos koskaan katsonut kavioita ihan kunnolla?

Kavioista näkee hyvin paljon mielenkiintoisia asioita. Parhaiten saat tietoa hevosesi hyvinvoinnista, kun kurkistat kavioon ilman kenkää, esimerkiksi kengityksen aikana. Kavioissa näkyy, jos hevonen kaipaisi apua ruokinnassa, lihashuollossa, liikutuksessa tai alustoissa (tarhat, talli, kenttä, maastot).

Perinteisesti hevosilla käytetään rautaisia hevosenkenkiä, mutta nykyään on saatavilla myös muita uusimpien tutkimusten mukaisia vaihtoehtoja. Kaikissa valinnoissa on omat etunsa ja haasteensa. Rautakengät on helpot ja nopeat, mutta kenkien alla tapahtuu hankalia asioita 6 vkon kengitysvälien aikana. Joillekin hevosille myös naulaaminen aiheuttaa haasteita. Kengättömien hevosten bootseja on tarjolla monenlaisia ja niistä on sovittamalla löydettävä malli, joka ei tipu eikä hierrä.

Suurin osa Auta hevosta -tiimiläisistä on vuosien varrella huomannut, että sopivin ja edullisin vaihtoehto meidän hevosillemme on kengättömyys. Kaikenlaisten kokeilujen jälkeen olemme tutustuneet, innostuneet ja ihastuneet kengättömiin kavioihin. Vuolemme nykyään itse hevosemme ja pääsemme seuraamaan niiden hyvinvointia hyvin läheltä.

Innostus kavioihin on lopulta johtanut myös tänne perustamaan tätä sivustoa. Päivi Huhtanen toimii Suomessa Scoot bootsien jälleenmyyjänä. Autamme hevosia ympäri Suomea Sovitus- ja vuoluneuvontapalvelun kautta Ulla Uosukaisen kanssa. Sara Autelo (Uusimaa), Riikka Miikkulainen (Satakunta) ja Minna Wirzenius-Karjalainen (Pirkanmaa) vuolevat myös muiden hevosia. Voimme auttaa myös teitä kokeilemaan kengätöntä elämää. :)

Haluaisitko oppia katsomaan kavioista, kuinka hevosesi voi? Voit laittaa meille kuvia kengitetyistä tai kengättömistä kavioista. Taustajoukoissamme on pitkälle koulutettuja kavioammattilaisia, joille ohjaamme mielenkiintoisimmat tapaukset. Kysy lisää Päivi 044-9833133 tai info@autahevosta.fi.



Scoot bootsit

Kaviot tarvitsevat hyvin usein suojaa kulumiselta, arkomiselta sekä pitoa talven liukkaisiin. Scoot Bootsit ovat verrattoman hyvä ratkaisu!

Scoot bootsien etuja:
-helpot pukea ja riisua
-helpot pestä ja kuivattaa
-kestää kovaa kulutusta
-pysyy jalassa
-sopii monen mallisiin kavioihin
-ei hierrä
-talveksi saa kiinnitettyä nastat tai hokit
-lisäosista löytyy apu erilaisiin pulmiin (istuvuus, hiertymät)
-sopii pitkäaikaiseen käyttöön esim. pihattoon tai kaviokuumeen hoitoon
-voidaan käyttää monenlaisissa olosuhteissa, myös märässä ja upottavassa maastossa

Lue lisää kavioista blogistamme! Luvassa vielä monen monta tarinaa kavioliitoistamme. :)

Nastat vai hokit?

Kengätön hevonen tarvitsee pitoa talven liukkaille. Tässä videossa kerron nastojen ja hokkien eroista. Scoot bootseihin voi asentaa talveksi nastat tai hokit. Olen testannut meidän hevosilla (300-700kg varsoista vanhuksiin) hyviä nastoja, huonoja nastoja sekä hokkeja. T...
Lue lisää »

Kaviot ja niiden merkitys

”Ei kavioita, ei hevosta” ..on vanha sanonta, mikä hyvin kuvaa kavioiden merkitystä hevoselle. Hevosen ollessa villinä luonnossa kavioiden oli toimittava alustalla kuin alustalla ja kuluttava sopivasti, kun kukaan ulkopuolinen ei niitä ollut huoltamassa. Eli kavio on sopeut...
Lue lisää »

Olisinpa tiennyt kaviokuumeesta!

En todella tajunnut kuinka vaikea sairaus on kaviokuume ja kuinka helposti se tulee hevoselle. Enkä tiennyt, kuinka työläs, kallis, kivulias ja hevosen koko loppuelämän pilaava pysyvä ongelma se on, mikäli hevonen saadaan ylipäätään paranemaan. Joka kevät ja syksy riskit on pa...
Lue lisää »

Yhteistyössä kengättömien hevosten vuolija Irina Chernyuk

Taustajoukoistamme löytyy pitkälle koulutettu kengättömien hevosten vuolija Irina Chernyuk. Irina tekee vuoluja Pirkanmaalla yhteistyössä Päivi Huhtasen Scoot bootsien sovitus- ja vuoluneuvonnan kanssa. Irina on asunut Suomessa 15 vuotta. Hän on kotoisin Venäjältä. ...
Lue lisää »

Kuinka Scoot bootseista valitaan sopiva koko

Tässä videosta näet, kuinka kaviot mitataan: Scoot bootsien sovitusohjeet näet tästä videosta:
Lue lisää »