Yhteistyössä akupunktioeläinlääkäri Maria Piipponen


Hyvinvointi by Eläinlääkäri Maria Piipponen / Maria P., 22.10.2020

Hei!

Olen eläinkääkäri Maria Piipponen Tampereelta. Olen suorittanut kansainvälisen akupunktioeläinlääkärin sertifikaatin (CVA) ja teen hevosille ja muille eläimille akupunktiohoitoja. Neulojen lisäksi käytän hoidoissa eläimen yksilöllisten tarpeiden mukaan laseria ja erilaisia manuaalisia tekniikoita. Head shaker -hevosille teen elektroakupunktiota rauhoituksessa. Olen myös opiskellut faskialinjahoitoja neuloin.

Akupunktiolla hoidetaan monesti erilaisia kiputiloja, mutta sitä voidaan käyttää tukihoitona melkein vaivaan kuin vaivaan. Ammatillisesti olen halunnut laajentaa osaamistani kattamaan erilaisia näkökulmia terveyteen, sairauteen ja hyvinvointiin. Toiveenani onkin yhdistää länsimaisen ja kiinalaisen lääketieteen osaamiseni, herkkyyteni ja oman elämänpolkuni tarjoamat opit kokonaisuudeksi, jossa potilas tulee huomioiduksi kokonaisvaltaisesti ja yksilöllisesti. Minua kiinnostaa myös hevosen ja omistajan välinen tunneyhteys ja hevoset, jotka ovat jollain tavalla ”lukossa” tunnepuolella. Näiden aiheiden parissa haluaisin tulevaisuudessa kouluttautua lisää.

Eläimet ovat olleet lähellä sydäntäni lapsesta lähtien. Nuoruudessani vietin aikaa ratsastustallilla, jossa minulla oli hoitohevosia. Rakastin niitä sydämeni pohjasta ja nämä hevoset olivat ystäviä, joiden kanssa sain olla oma itseni. Vaikka minulla ei ole koskaan ollut omaa hevosta ja säännöllinen ratsastuskin on jäänyt aikuisiällä vähiin, olen onnekas, että työni kautta saan olla tekemisissä hevosten kanssa. Jokainen hoitokerta hevosten kanssa opettaa minulle jotain uutta myös itsestäni. Tunnen, että työni kautta pystyn antamaan hevosille takaisin edes pienen osan siitä, mitä olen niiltä saanut.


Jos kiinnostuit tarjoamistani palveluista, voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse akupunktioelainlaakari@gmail.com tai puhelimitse 040 550 1559. Käy myös katsomassa nettisivuni osoitteesta www.akupunktioelainlaakari.fi.

Facebook: Akupunktioeläinlääkäri Maria Piipponen

Instagram: @akupunktioelainlaakari


Hinnasto (sis. alv. 24%):

Akupunktio hevosille:

 • Akupunktiohoito hevoselle tallikäyntinä 150 €
 • Head shaker -hevosen elektroakupunktio rauhoituksessa: 230 € + rauhoitusaineet
 • Hinnat sisältävät matkakustannukset 10 km säteellä lähtöpisteestä (koti tai vastaanotto). Ylimeneviltä kilometreiltä hintaan lisätään matkakustannuksia 1 €/edestakaiset kilometrit. Matkakustannukset jaetaan omistajien kesken, jos samalla suunnalla/tallilla on useampia hoidettavia.
 • Hoito koostetaan käyttämistäni eri menetelmistä yksilön tarpeen mukaan.
 • Hinnat koskevat Tampereella ja lähiympäristössä tapahtuvia hoitoja. Erillisten, kauemmas suuntautuvien keikkapäivien hinnat annetaan erikseen.

Akupunktio pieneläimille:

 • ensimmäinen käynti vastaanotolla 130 €
 • jatkohoidot vastaanotolla 100 €
  • puolen vuoden sisään ensimmäisestä tai edellisestä käynnistä
 • kotikäyntinä 150 €
  • Hinta sisältää matkakustannukset 10 km säteellä lähtöpisteestä (koti tai vastaanotto). Ylimeneviltä kilometreiltä hintaan lisätään matkakustannuksia 1 €/edestakaiset kilometrit.
 • Osa lemmikkivakuutuksista korvaa eläinlääkärin antaman akupunktiohoidon.

Lue lisää juttujani, jos sinua kiinnostaa seuraavat aiheet: eläinten akupunktio, hevosten akupunktio, eläinlääketiede, kiinalainen lääketiede, kiinalainen eläinlääketiede, hevosen kipu, krooninen kipu, head shaking, faskiahoidot, hevosen ja omistajan välinen tunneyhteys, kokonaisvaltainen hoito.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

HeHKu -Hyvinvointia ja sisäistä rauhaa hevosten avulla

(Teksti on julkaistu Ylöjärven Sanomissa 20.7.2022, kirjoittaja Sanna Hillberg.) Hehkumaan hevostilalla kuunnellaan sekä ihmisiä että hevosia. Kaikki perustuu keskinäiseen luottamukseen. Päivi Huhtasen kotipihatossa on kolme hevosta, joiden kanssa hän opettaa lapsille...
Lue lisää »

Tiekkö mitä sä voisit tehdä noille kavioille?

Haluatko tietää, miten säästät aikaa, vaivaa ja rahaa lisäämällä hevosen hyvinvointia? No kato sen kavioita. Minua olisi kiinnostanut aikoinaan eniten tuo osuus, millä hevosenomistaja voi säästää rahaa. 18 vuotta sitten ostin ensimmäisen oman hevoseni Kukan, joka on n...
Lue lisää »

Hanna Pietiläinen

Olen Hanna Pietiläinen, koulutukseltani nuoriso- ja yhteisöohjaaja. Ohjaan HehKu™ -hevostunteja Hehkumaan Hevostilalla Ylöjärvellä.  Hevospolkuni alkoi melko perinteisesti lapsena ratsastuskoulussa pääkaupunkiseudulla. Kuitenkin vasta vuoden ratsastettuani putosin maastos...
Lue lisää »