Päivi Huhtanen, Ihmehevonen Tmi


Tukihenkilöt by Päivi H., 21.04.2020

Heippa,
minä oon Huhtasen Päivi ja olen Auta hevosta - sivuston perustaja ja HehKu™ -hevosopetuksen menetelmän kehittäjä. Toimin kengättömien hevosten vuoluneuvojana ja Scoot bootsien maahantuojana. Meidän pihatossa täällä Hehkumaan Hevostilalla Ylöjärvellä asuu kaksi omaa hevostani Kukka ja Pulla sekä kaksi Ulla Uosukaisen hevosta, Ville ja Heta. Järjestän meillä kaikenikäisille asiakkaille HehKu™ -hevostunteja.

Olen kulkenut hevosten kanssa pitkän, monimutkaisen ja omituisen yhteisen polun tänne, missä kaikki on nyt paremmin kuin koskaan ennen. Oikeastaan toinen hevoseni Kukka on tämän sivuston idean äiti ja paras opettajani auttamaan muita hevosia. Olisin niin tuhannesti tarvinnut näitä tänne koottuja tietoja silloin, kun Kukkaseni joutui sairastamaan kaikki mahdolliset vaivat ja kärsimään virheistäni. Onneksi Ihme-Kukka on nimensä veroinen ihmeparantuja. Se on noussut jokaisen kuopan pohjalta taas uusiin kommelluksiin.

Katariina Alongi haastatteli minua Hevonen -Opettajani podcastiin kesällä 2020. Voit kuunnella jakson tästä linkistä: https://podtail.com/fi/podcast/hevonen-opettajani/34-kukka-paivin-tarina/


Lähdössä onnellisena kotiin Hyvinkään hevossairaalasta 27.12.2014 pahan hiekkaähkyn ja viikon letkutuksen jälkeen.

Olen ostanut 6-vuotiaan Kukan vuonna 2004. Yhteiset vuodet ovat olleet täynnä elämää, vaikka jatkuva sairastelu ja kummalliset pelkotilat hidastivat menoa. Kukan kanssa ollaan tehty kirjaimellisesti kaikkea, mitä hevosen kanssa voi tehdä. Lyhyesti mainittuna sillä on ajettu kaikilla mahdollisilla ajohärveleillä, kisattu aluetasolla koulua, esteitä, kenttää ja valjakkoajoa, kuljettu yhdessä pyörällä, potkukelkalla ja suksilla ja touhuttu lasten hevosena. Jostain syystä se on suostunut aina mitä kummallisempiin juttuihin, vaikka onkin jonkun aikaa murjottanut.


Kukka kuljetti perheeni meidän hääjuhlaamme vuonna 2018.

Kukka asui 10 vuotta täysihoidossa karsinatallilla, jossa ihanien tallinpitäjien kanssa tehtiin kaikki mahdollinen sen auttamiseksi niillä tiedoilla ja taidoilla, mitä meillä silloin oli. Pienillä muutoksilla saatiin silloin jo tosi paljon autettua Kukkaa. Aina kun Kukka sairasteli, yritin jatkaa kilpailemista muilla hevosilla. Minulla oli useita hevosia ylläpidossa ja omistuksessa.


Kenttäratsastuksen joukkuemestaruuskisoissa Ypäjällä 2010 saatiin pronssia hevoseni Rio II:n kanssa.

Kaikkien hevosten kanssa kuitenkin meni aina jotakin pieleen. Jälkeenpäin ajateltuna en osannut tuolloin edes aavistaa, kuinka vähän oikeastaan ymmärsin hevosia. Myös 7-vuotiaan Pullan ostin kilpahevoseksi vuonna 2012, mutta melko pian alkoi sekin kertoa omaa tarinaansa. Jossain vaiheessa totesin, ettei kisoista tule yhtään mitään, eikä Kukka oikeastaan selviä edes hengissä ilman isoja elämänmuutoksia. Niimpä muutaman mutkan kautta päädyimme tänne omaan kotiin Ylöjärvelle.


Suunnittelimme Riikka Miikkulaisen kanssa meille 3-4 hevosen pihaton, joka rakennettiin mahdollisimman toimivaksi mahdollisimman edullisesti.

Nykyään Kukka 23v. ja Pulla 16v. asuvat meillä kotona pihatossa. Molemmat ovat kengättömiä, kuolaimettomia ja postiivisin vahvistein koulutettuja onnellisia ja terveitä hevosia. Hevosten kanssa puuhataan edelleen kaikkea hassua, vähän ratsastetaan ja joskus ajetaan. On ollut ihanaa huomata, kuinka mielellään hevoset yhä osallistuvat kaikkeen touhuun, kun niiltä kysytään, niitä kuunnellaan ja niitä ymmärretään. Vieläkin on paljon opittavaa ja se on aivan mahtavaa, ettei ole koskaan valmis.


Kukka on luotettava työkaveri hommaan kuin hommaan! Porkkanalla on hurjan suuri vaikutus. :)

Tällä hetkellä minua innostaa kovasti kehittää HehKu™ -hevostunteja ja Hehkumaan Hevostilan virikepihattoamme. Autan mielelläni ihmisiä kohtaamaan hevoset ystävinä. Olen ammatiltani luokanopettaja. Kaikki tarjoamani palvelut tehdään yhteistyössä hevosen kanssa. Jos suunniteltu homma ei jostain syystä onnistu, muutamme tilannetta jollakin tavalla niin, että se on kaikille turvallista ja mukavaa. Olen toiminut useamman vuoden kengättömien kavioiden vuoluneuvojana ja Scoot bootsien jälleenmyyjänä.


Lue lisää juttujani tai kysy etätukea, jos seuraavasta listasta löytyy kiinnostavia aiheita:
Kengättömyys, Scoot bootsit, heppakerho, talli, pihatto, ruokinta-automaatti, naksutinkoulutus, eläinkommunikointi, työhevoset, kaviokuume, ähky, hiekansyönti, krooninen ripuli, selkäongelmat, rungottomat satulat, eroahdistus, laitakauhu, autopelko, kilparatsastus, kenttäratsastusTunnetko hevosen, joka tarvitsisi apua erityisesti näissä asioissa? Haluaisitko ehkä liittyä joukkoomme auttamaan hevosia sivustollamme?


Kysy lisää!

paivi@autahevosta.fi

044-9833133

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Sara Autelo - ARTelo

Hei, olen Sara Autelo, lisensoitu Bent Branderup kouluttaja, akateemisen ratsastustaiteen osaaja, istunnan hioja ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja Inkoosta. Teen myös kengättömien kavioiden vuoluja. Voi parhaiten auttaa seuraavissa asioissa: hevos...
Lue lisää »

Akupunktioeläinlääkäri Maria Piipponen

Hei! Olen eläinkääkäri Maria Piipponen Tampereelta. Olen suorittanut kansainvälisen akupunktioeläinlääkärin sertifikaatin (CVA) ja teen hevosille ja muille eläimille akupunktiohoitoja. Neulojen lisäksi käytän hoidoissa eläimen yksilöllisten tarpeiden mukaan laseria ja erila...
Lue lisää »

Annika Hytönen - Balance & Flow

Hei, olen Annika Hytönen ja opetan istuntaa sekä ratsastusta klassiseen ratsastukseen pohjautuen. Opetan myös maasta käsin työskentelyä ja hevosen kouluttamista sekä ohjaan pilates- ,jooga-, ja kehotietoisuuskursseja ratsastajille. Ratsukon näkeminen kokonaisuutena, jossa h...
Lue lisää »