Kengättömyyteen siirtyminen on helppoa

1.  Kengät pois ja vuolu
2.  Kavion mittojen ottaminen
3.  Sopivien bootsien hankinta
4.  Kavioiden siirtymävaihe
5.  Kengättömyys bootseilla tai ilman


Scoot bootsien sovitus- ja vuoluneuvonta auttaa etänä ympäri Suomen

Autamme Sinua löytämään kengättömälle hevoselle sopivat bootsit helposti ja nopeasti. Ei tarvitse tietää mitään kengättömyydestä, bootseista tai mittaamisesta. 

Apua saa kaikissa bootsien hankinnan vaiheissa

- kavioiden mittaaminen
- sopivan koon tilaaminen
- bootsien sovitus 
- erilaisten lisäosien käyttö kaviomallin mukaan

Kaviot 

Scoot bootsien koon valinnassa on tärkeä tarkistaa pohjan koko ja kavion malli kuvasarjan mukaisesti.Nopea apu hevoselle

Jos hevoselta tippuilee kengät jatkuvasti, kengityksessä on hankaluuksia, se arkoo, kaviot ovat kuluneet liikaa tai se liukastelee talvella, Scoot bootsien aloituspakkaus on nopein apu hevosellesi. Se on suunniteltu otettavaksi nopeasti käyttöön, vaikka kaviot olisivat missä tahansa mallissa tällä hetkellä. Erilaisilla Scoot bootsien lisäosilla saadaan bootsit istumaan hyvin matalakantaisiin, kellottaviin tai pitkänmallisiin kapeisiin kavioihin. Scoot bootseja voidaan muokata kuumentamalla jopa korkeakantaisiin kavioihin. 

Scoot bootsien aloituspakkaus

Aloituspakkaukseen on koottu kaikki tarvittava, jotta voit aloittaa kengättömyyden vaivattomasti vaikka heti. Aloituspakkaukseen kuuluu neuvonta etänä sekä kaikki tarpeelliset lisäosat, joilla voit heti auttaa hevosta. 

TILAA ALOITUSPAKKAUS TÄSTÄ: Scoot Aloituspaketti, sis. lisäosat erimallisiin kavioihin


Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa

Scoot bootsien avulla kengättömyyden voi aloittaa mukavasti. Scoot bootseista löytyy apu, vaikka hevosella olisi kavioiden mallissa parantamisen varaa hevosen rakenteen, liikeratojen, kaviomallin, aiemman vuolun tai olosuhteiden vuoksi. Scoot bootseissa on hyvin paljon mahdollisuuksia säätää istuvuutta, estää hiertymät, tippuminen tai kääntyminen ja niihin voidaan lisäosien avulla jättää jopa kasvuvaraa.

Kaviot

Tällä hevosella on pitkä ja kapea kavio, kannat on matalat ja eteenpäin siirtyneet.Neuvontapalvelumme auttaa hevosta

Sovitus- ja vuoluneuvontamme auttaa tarvittaessa korjaamaan kavioiden mallia, jotta hevosellesi saadaan mahdollisimman terveet ja parhaiten toimivat kaviot. Saat ohjeita, mitä kavioille kannattaa tehdä joko itse heti raspilla tai mitä voit pyytää seuraavassa vuolussa ammattilaiselta. Voit oppia itse nopeuttamaan kavioiden kuntoutumista tekemällä pieniä korjauksia kavioille kerran viikossa ammattilaisen vuolujen välissä.

TILAA SOVITUS- JA VUOLUNEUVONTA: Päivi Huhtanen - Scoot bootsien sovitus- ja vuoluneuvonta, etänä ympäri SuomenMitä kannattaa tietää kavioista

Jokaisen hevosenomistajan ja hevosharrastajan kannattaa opetella näkemään kavioista, kuinka hevonen voi. Hevosen on huomattavasti helpompaa ja terveellisempää liikkua, kun sen kaviot on parhaimmassa mahdollisessa kunnossa. Vaikka hevosen kavioita hoitaisi säännöllisesti taitava ammattilainen, kaviot voivat silti olla erittäin huonossa kunnossa. Se ei ole kengittäjän/vuolijan syytä, vaan kavioille tapahtuu paljon asioita vuolujen välissä. Tämä johtuu hevosen ensimmäisen elinvuoden kaviohoidosta johtuvista rakenteellisista syistä sekä hevosen elinolosuhteista. 

Jokainen meistä voi tukea hevosen kavioiden terveyttä tarkkailemalla muutoksia kavioissa. Innokkaimmat auttavat hevosta hankkimalla raspin, vuolupuukon ja erilaisia kavioterveyttä tukevia tuotteita.

TILAA VERKKOKURSSIMME:

Päivi Huhtanen - Kaviohuollon ABC -Mitä kannattaa tietää kavioista, kengillä taikka ilman
 
Verkkokauppa‪»Verkkokurssit‪»
Päivi Huhtanen - Kaviohuollon ABC -Mitä kannattaa tietää kavioista, kengillä taikka ilman
49,00 €
(4)
Heti saatavillaUsein kysyttyjä kysymyksiä

- Saako bootseihin nastat tai hokit? Saa.

- Voiko samoja bootseja käyttää kesällä ja talvella? Voi. Nastat voi ottaa kesäksi pois. Monet tykkäävät kuitenkin hankkia talveksi eri bootsit, koska on kätevämpää käyttää nastoja/hokkeja vain tarvittaessa.

- Minkä kokoiset bootsit tälle hevoselle tarvitaan? Voit tutkia itse kokotaulukoita ja sovitusohjeita. Helpoimmalla pääset kun tilaat sovitus- ja vuoluneuvonnan ja lähetät kuvat ja tiedot Päiville. Pelkät mitat ei riitä koon neuvontaan, on tiedettävä vuolutiedot ja kavion malli. 

- Sopiiko Scoot bootsit tälle hevoselle? Sopii. Scoot bootseja voidaan muokata niin monilla eri tavoilla. 

- Kuinka kauan bootsit kestävät käyttöä? Vuosia. En ole saanut 7 vuoden heavy user käytön (24/7 aktiivipihatossa  isolla soralla) aikana yksiäkään bootseja kulumaan puhki tai rikki. Riippuu hevosen käytöstä, liikeradoista ja alustoista. Scoot bootsit ovat kyllä harvinaisen kestävää laatua.

- Saako bootseihin varaosia? Saa. Kaikkia varaosia on erikseen saatavilla. 

- Saako bootseja eri värisenä? Ei. Eri värisiä etupantoja ja pitkiä pantoja on kyllä saatavilla.

- Onko bootseja helppo käyttää? On. Lapsetkin oppivat laittamaan bootsit itse. Etupannat on joskus tiukat, riippuen hevosen kaviomallista. Ne voi vetää kiinni kaviokoukulla tai pihdeillä.  

- Löytyykö Scoot bootseja isolle hevoselle? Suurin koko on n. 16m pitkään, 17m leveään kavioon, riippuen kavion mallista.TUTUSTU VERKKOKAUPPAAMME:

Verkkokauppa‪»
Scoot bootsit kengättömille hevosille
Päivi Huhtanen - Scoot bootsien sovitus- ja vuoluneuvonta, etänä ympäri Suomen
 
Verkkokauppa‪»Palvelut‪»Kaviopalvelut‪»
Päivi Huhtanen - Scoot bootsien sovitus- ja vuoluneuvonta, etänä ympäri Suomen
25,00 €
(15)
Heti saatavilla

Lue lisää kavioista blogistamme!

Minkä kokoiset bootsit tilaan?

Saamme usein viestejä asiakkaalta, jossa lukee suunnilleen näin: "Hevosellani on 14,5x14cm kokoiset kaviot. Minkä kokoiset bootsit niihin kannattaa tilata?" Vastaus on: Riippuu vähän. - miten nuo mitat on otettu? Joillakin hevosilla kannat pyöristyy siten, että pituu...
Lue lisää »

Kengättömyys talvella - Nastat ja hokit eri tarpeisiin

Kengättömien hevosten bootseihin voi asentaa erilaisia nastoja tai hokkeja sen mukaan, mikä on tarve. Tässä tiivistelmä vertailujeni tuloksista. Katso allaoleva video (20min), jossa kerron erilaisista nasta- ja hokkikokeiluistani.  Scoot bootseilla on hyvä pito jäällä. M...
Lue lisää »

Tiekkö mitä sä voisit tehdä noille kavioille?

Haluatko tietää, miten säästät aikaa, vaivaa ja rahaa lisäämällä hevosen hyvinvointia? No kato sen kavioita. Minua olisi kiinnostanut aikoinaan eniten tuo osuus, millä hevosenomistaja voi säästää rahaa. 18 vuotta sitten ostin ensimmäisen oman hevoseni Kukan, joka on n...
Lue lisää »

Scoot bootsien lisäosista apua hiertymisen estämiseen

Sovita bootsit huolellisesti Kun Scoot bootsien sovittaminen ja oikean koon valitseminen on tehty huolellisesti, aletaan seuraavaksi tarkkailla bootseja käytön aikana. Lisäosia voidaan hankkia avuksi joko heti varmistamaan istuvuus aina tilanteessa kuin tilanteessa tai voi ...
Lue lisää »

Nastat vai hokit?

Kengätön hevonen tarvitsee pitoa talven liukkaille. Tässä videossa (6min) kerron kokemuksiani nastojen ja hokkien eroista. Scoot bootseihin voi asentaa talveksi nastat tai hokit. Olen testannut meidän hevosilla (300-700kg varsoista vanhuksiin) hyviä nastoja, huono...
Lue lisää »
Sivu 1 2