Kaikilla hevosihmisillä on aikaa, rahaa ja riittävästi taitoa toteuttaakseen unelmiaan


Ruokinta, Hyvinvointi, Pihatto ja talli, Helpompi arki hevosten kanssa by Päivi H., 24.2.2021Mitä jos sanoisin, että kaikilla hevosihmisillä on aikaa, rahaa ja riittävästi taitoa toteuttaakseen unelmiaan? Uskoisitko?

Niin usein väitämme, ettei jokin ole mahdollista, koska meillä ei ole sitä taikka tätä. Se on totta, jos uskot niin.

Minä en usko.


Minä haaveilin monta vuotta, että saisin oman hevosen. 24 -vuotiaana ostin ensimmäisen oman hevoseni Kukan. Sitten aloin haaveilla, että saisin asua hevoseni kanssa maalla. Muutimme kerrostalosta ”vain kesäksi” putkiremonttia pakoon maalle ja kohta keksin konstin, millä sain Kukankin kotiin. Nykyään meillä on neljä hevosta täällä kotona.

Minäkin uskottelin pitkään itselleni, ettei minulla ole rahaa eikä aikaa tai en pysty. Se ei ole totta. Olen tehnyt itse valintoja, joiden takia olen pystynyt toteuttamaan haaveitani. Koska jos oikeasti haluaa jotakin, keksii siihen kyllä keinot. Muuten se ei ole oikea unelma. Ainakaan prioriteettilistan huippusijoilla.

Haaveitaan voi alkaa toteuttaa pienissä erissä edeten suunnitelmallisesti kohti lopullista päämäärää. Jos tuntuu, ettei aika meinaa riittää, suunnittele laajempi aikataulu, mutta varaa konkreettisesti kalenteriin aikaa. Nipistäisitkö aikaa haaveellesi iltaisin, aamuisin tai viikonloppuisin? Mitä elämäsi toimintoja voisit yhdistää tapahtumaan samanaikaisesti, jotta aikaa vapautuisi muuhun käyttöön? Voisitko katsoa lempisarjaasi kännykästä samalla kun teet ruokaa? Voisiko lapset kuunnella äänikirjaa samalla kun saat 10min aikaa suunnitella unelmasi toteuttamista? Onko elämässäsi tällä hetkellä jokin aikaa vievä asia, jonka voisit laittaa tauolle muutamaksi viikoksi? Kuinka paljon sinulta kuluu aikaa somessa, sohvalla tai puhumalla puhelimessa? Haluatko oikeasti kuluttaa aikasi näin, kuten se nyt kuluu?

Hevosihmisillä kuluu yleensä tuhottomasti aikaa tallilla. Mihin aikasi kuluu? Jos liikutat hevostasi, kuinka paljon koko hommaan menee aikaa valmisteluineen? Kuinka suuri osa tallillakäyntiä on ns. maailman parantamista tallikaverin kanssa? Mitä luulet, pärjäisikö hevonen jopa liikuttamatta muutaman viikon, jos käyttäisit tämän ajan jonkun haaveesi toteuttamiseen?

Jos rahat ovat tiukalla, hanki unelmaasi osia pikku hiljaa tai harkitse erilaisia vaihtoehtoja maksaa. Tutki erilaisia vaihtoehtoja, vertaile mitä ne maksavat. Mieti miten saat nuo rahat kasaan ja kuinka kauan säästämisessä kestäisi. Kannattaa laskea tarkkaan, onko tällä hetkellä jokin rahanreikä, johon valuu ihan turhaan rahaa. Miten saisit sen suljettua?

Kuinka paljon voisit säästää opettelemalla tekemään itse? Jos et vielä osaa, kaiken voi opetella. Harva asia on oikeasti mahdotonta oppia. Kyseessä on oma valintasi. Voit testata, mitä eroa on pyytää toista henkilöä tekemään sinulle jotakin tai pyytää opettamaan sinulle, kuinka voit itse tehdä sen. Kummassa pyynnössä on enemmän läsnä teille kummallekin hyödyllisiä energioita?

Minäpä kerron tarkemmin erään unelmani toteutumisesta. Kun olin vihdoin muuttanut maalle omaan kotiin ja saanut hevosia omaan pihaan, tajusin sen jäätävän työmäärän, minkä hevostenpitoon sai kulumaan. Aloin haaveilla elämää helpottavista heinäautomaateista. Vuosia kului, mutta nyt minulla on täällä neljä itse tekemääni unelmieni Heinätin-heinäautomaattia. Olin pitkään väittänyt, että automatiikka on liian kallista enkä pystyisi ikinä säästämään niin paljon rahaa. Edullisemmat Tee se itse versiot houkuttelivat, mutta eihän minulla olisi aikaa tai mahdollisuuksia rakentaa itse, koska en osaa rakentaa. Pienten muksujen äitinä neljättä vuotta hoitovapaalla on todellakin aika ja rahat tiukassa, varsinkin kun sukulaiset asuvat kaukana.

Kuinka ollakaan, löysin itseni keskellä yötä kuvaamassa verkkokurssimateriaalia ihka omalla Woman Power raksallani, jotta voisin väittää, että joka akka rakentaa itse omat mööpelinsä. :D Väitteeni on tosi. Ainakin minä akka rakensin omat mööpelini ja säästin itse rahani. Heinäautomaattien lisäksi sain muuten kaupan päälle mielettömän onnistumisen riemun ja pitkän prosessin korvieni välissä. Jos minä pystyin, sinäkin pystyt.

Haluaisitko tehdä saman taikatempun? Tuu mukaan Tee se itse -Heinätin verkkokurssille!

Ja jos se rahasta on kiinni, niin tuu mukaan meidän Auta hevosta -tiimiin. Täältä saa myös rahaa. :) Lue lisää: Haluaisitko mukaan auttamaan hevosia?

 
Verkkokauppa‪»Verkkokurssit‪»
Päivi Huhtanen - Tee se itse Heinätin -verkkokurssi
89,00 €
(1)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Kengättömyys talvella - Nastat ja hokit eri tarpeisiin

Kengättömien hevosten bootseihin voi asentaa erilaisia nastoja tai hokkeja sen mukaan, mikä on tarve. Tässä tiivistelmä vertailujeni tuloksista. Katso allaoleva video (20min), jossa kerron erilaisista nasta- ja hokkikokeiluistani.  Scoot bootseilla on hyvä pito jäällä. M...
Lue lisää »

HeHKu -Hyvinvointia ja sisäistä rauhaa hevosten avulla

(Teksti on julkaistu Ylöjärven Sanomissa 20.7.2022, kirjoittaja Sanna Hillberg.) Hehkumaan hevostilalla kuunnellaan sekä ihmisiä että hevosia. Kaikki perustuu keskinäiseen luottamukseen. Päivi Huhtasen kotipihatossa on kolme hevosta, joiden kanssa hän opettaa lapsille ja aikuisil...
Lue lisää »

Tiekkö mitä sä voisit tehdä noille kavioille?

Haluatko tietää, miten säästät aikaa, vaivaa ja rahaa lisäämällä hevosen hyvinvointia? No kato sen kavioita. Minua olisi kiinnostanut aikoinaan eniten tuo osuus, millä hevosenomistaja voi säästää rahaa. 18 vuotta sitten ostin ensimmäisen oman hevoseni Kukan, joka on n...
Lue lisää »