ProBIO Mikrobit


Hyvinvointi by Minna W., 02.06.2020
ProBio tech Mikrobiliuokset

Kaikki bakteerit ovat mikrobeja ja mikrobeja ovat myös homeet, hiivat, sienet ja alkueliöt.
Bakteereista suurin osa on hyödyllisiä. Jos mikrobit oisivat punaisia maailma olisi punainen. Niitä on siis kaikkialla.
Usein keskitytään vain mikrobien haittapuoliin, kuten niiden aiheuttamiin sairauksiin, mutta mikrobeista on myös runsaasti hyötyä. Mikrobeja hyödynnetään mm. useilla teollisuuden aloilla monin eri tavoin.
Elintarvikkeissa mikrobeja on hyödynnetty jo tuhansia vuosia, esimerkiksi roomalaiset tekivät viiniä kaksituhatta vuotta sitten. Mikrobien avulla voidaan parantaa ruoka-aineiden säilyvyyttä ja valmistaa kokonaan uusia ruokia, kuten hapanleipää, juustoja ja jogurttia.
Lääketieteessä mikrobeja tutkitaan niiden aiheuttamien sairauksien kannalta, mutta myös geeniteknologiassa mikrobeilla on useita sovelluksia, joita voidaan käyttää terveyden edistämiseksi. Vaikka jotkut mikrobit aiheuttavat sairauksia, on mikrobien olemassaolo ihmisen ja eläinten suolistossa ja iholla merkittävää vastustuskyvyn kannalta.
Ympäristomikrobiologian professori Maria Tiirola sanookin: “Mikrobeilta löydetään jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Mikrobeilla on enemmän positiivisia vaikutuksia kuin negatiivisia. Ne ovat meille mahtavia kumppaneita”

Mikrobit, joita ProBio sisältää voivat :
a) hävittää taudinaiheuttajia,
b )kiihdyttää orgaanisten jätteiden ja jäämien hävittämistä,
c) lisätä mineraaliravinteiden ja tarpeellisten orgaanisten yhdisteiden saatavuutta kasveille
d) Lisätä hyödyllisten ja syntyperäisten mikro-organismien toimintoja, esim. sienirihmastoja
e) Vähentää kemiallisten lannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden tarvetta.
f) pitää ympäristöä, pintoja ja tiloja puhtaampina

Hevosen hoidossa
Ainoastaan hyvä mikrobisto suolistossa pystyy saamaan ravinnon vitamiinit ja hivenaineet hevosen käyttöön.
Ruuansulatuselimistö saattavat häiriintyä huonon tai vääränlaisen ravinnon nauttimisesta, huonoista tai vääränlaisista ruokinta olosuhteista sekä myös stressistä. Stressitilassa verenkiertoa ei riitä tarpeeksi joka paikkaan ja ruuansulatus jää silloin vähemmälle eikä toimi täysin oikein.

Umpisuoli, missä mikrobit toimivat hapettomassa tilassa on niin kuin hapankaalinvalmistus astia ja se tarvitsee oikeanlaiset ja hyvät mikrobit tuottamaan hyvää ruokamassaa, mikä siirtyy sitten paksusuoleen, missä mikrobit irrottavat siitä vitamiineja ja entsyymejä kehon hyvinvointiin.
(ProBIO mikrobit toimivatkin hyvin myös kompostien hapettomissa olosuhteissa)
Mikrobitasapainosta kannattaa pitää huolta ja seurata hevosen lantaa päivittäin.
Silloin kun kaikki suolistossa ei ole kunnossa, lanta haisee pahalle eikä näytä rakenteeltaan hyvälle. Taudinaiheuttaja-mikrobit iskevät helposti, kun niillä on siihen tilaisuus.


ProBion ainesosat ovat suoraan luonnosta eikä niihin ole lisätty eikä poistettu mitään, joten ne käyvät myös luomutiloille. (Tuotteella on luomu hyväksyntä)
Liuos sisältää eläviä mikrobeja , joten se myös pilaantuu. Parhaiten se säilyy kellarilämpötilassa ja aloitettu purkki, joka joutuu tekemisiin ympäristön ilman kanssa pilaantuu herkemmin. Tasainen viileähkö lämpötila on parasta ja 40 astetta tai ylimenevä lämpötila pilaa mikrobit.
Aloitetusta purkista kannattaa käytön jälkeen puristaa mahd. paljon ylim. ilmaa pois ennen sen sulkemista.
Haju ensimmäisenä kertoo, jos tuote on pilalla. Sen pitäisi olla sellaista, että itsekin voit sitä nauttia.
ProBio kelpaa vielä kompostiin ja lantalaan, silloin kun sitä ei enää voisi käyttää ravinnossa tai iholla.

ProBiota kannattaa käyttää myös tallin puhtaanapitoon esim. pesemällä sillä vesi ja ruokakipot ja seinät myös. Tällöin laimennus 1/10
Itselläni on ämpärijuotto tallissa, niinpä kaadankin vesiastioiden jämät, joihin aina illalla olen laittanut Probiota n 20ml/10l, tyhjiksi lannan sekaan kottikärryihin. Saatan pestessä ProBIOta lisätäkin juoma- sekä ruokaastioihin. Näin Mikrobeja joutuu myös lantalaan pitämään hyvästä maatumisesta siellä huolta ja lantalan hajuttomana.

Laitumien ja aitauksien hoito ProBiolla takaa sinne myös puhtaan ympäristön.
Lantala pysyy hajuttomana ja kärpäsiä on vähemmän eivätkä loiset viihdy yhtä hyvin, kun päivittäin suihkutat tai kaadat lantakasaan ProBio liuosta. Näin lanta myös maatuu nopeammin ja on tehokkaampaa lannoitetta, kun ilman lisämikrobeja.
1/20-1/50 on hyvä aloitus laimennossuhde lantalaan ja /tai kompostiin. Ylläpidossa laimennussuhde voi olla suurempi.
Tallissa kannattaa suihkuttaa karsinoiden pissapaikkoihin myös laimennettualiuosta poistamaan pahaa hajua ja neutralisoimaan ammoniakkia. ProBIO on tosi sopivaa etenkin pihattoihin, missä lantaa jätetään patjaan lämmikkeeksi. Keväällä kun patja puretaan se saattaa olla jo täysin multaa.

Satulahuopiin ja muihinkin varusteisiinkannattaa käytön jälkeen suihkuttaa 1/5-1/10 liuosta, niin se puhdistaa itsekseen, jolloin varsinaista pesua ei tarvita niin usein. Nahka pitää myös mikrobikäsittelystä (1/50-1/100).

Kaikkia alueita, missä hevoset liikkuvat voi hoitaa Probiolla: 20litraa/1000neliömetriä/v laimennettuna sopivaan määrään vettä 1/100. ProBio estää kenttää pölyämästä ja pitää pintamateriaalin paremmassa kunnossa ja puhtaampana ja vettä ei tarvita niin suurta määrää, sillä ProBIO pienentää veden pintajännitystä.
Haavoihin ja ihon hoitoon 10ml Probiota laimennettuna litraan vettä. Tätä voi etenkin kesällä suihkuttaa myös silmien ympärille estämään kärpäsiä kerääntymästä ja aiheuttamasta tulehduksia. Itikan puremat rauhoittuvat myös nopeasti ProBIO huuhtelun jälkeen.
Kavioihin 1/5-1/10 pari-kolme kertaa viikossa. Jos sädemätää ja/tai sientä on jo ehtinyt ilmaantua, kannattaa kaviot hoitaa ProBiolla päivittäin ja vaurioitunut kohta leikata pois kavionhoitajan/sepän toimesta.


RUOKINNASSA
Suomessa ProBiota ei ole tutkittu ravintolisäksi, vaikka muualla Euroopassa vastaavaa tuotetta käytetäänkin, joten käyttö on omalla vastuulla.

Koska liuoksessa mikrobit ovat eläviä ne vaikuttavat nopeammin kuin kuivat aineet.
Hyvä päiväannos hevosille on 40ml jaettuna kahteen osaan. Sitä voi laittaa rehun sekaan, laimentaa vähän ja kastella sillä heiniä tai laittaa veden sekaan n. 1/ 500 =20 ml 10 litraan vettä. Saavissa mikrobit pitävät vettä myös puhtaampana.
Jos on ongelmia vatsan kanssa annosta voi suurentaa. Ripulissa 100 ml/vrk ok. Kun oireet ovat poistuneet, kannattaa antaa 100ml vielä parina päivänä ja vähentää sitten 40 ml.n. Oireiden pahetessa annos taas nostetaan.
Hevoset yleensä pitävät tästä ja huonosyöntisen hevosen voi saada tämän avulla ( kastelemalla siis heinät laimennetulla ProBio liuoksella), syömään halukkaammin heinänsä.
Ylläpidossa pienempikin annos riittää. Itse laitan 20 ml/vesiämpärillinen.

ProBIO - Hoitoliuosta -Kompostitehostinta ja -Hajunpoistajaa on saatavissa kaupastamme 1 litran pulloissa ja 3 litran hanapakkauksissa.
Isommissa erissä ota yhteyttä
Minna W-Karjalainen 040 5763606
minna.autahevosta@gmail.com

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Kaikilla hevosihmisillä on aikaa, rahaa ja riittävästi taitoa toteuttaakseen unelmiaan

Mitä jos sanoisin, että kaikilla hevosihmisillä on aikaa, rahaa ja riittävästi taitoa toteuttaakseen unelmiaan? Uskoisitko? Niin usein väitämme, ettei jokin ole mahdollista, koska meillä ei ole sitä taikka tätä. Se on totta, jos uskot niin. Minä en usko. M...

Olisinpa tiennyt kaviokuumeesta!

En todella tajunnut kuinka vaikea sairaus on kaviokuume ja kuinka helposti se tulee hevoselle. Enkä tiennyt, kuinka työläs, kallis, kivulias ja hevosen koko loppuelämän pilaava pysyvä ongelma se on, mikäli hevonen saadaan ylipäätään paranemaan. Joka kevät ja syksy riskit on pa...

Hevosen hyvinvointi on laaja kokonaisuus

Kuusi asiaa hevosen hyvinvoinnista 1) KEHON FYYSINEN TERVEYS muodostuu sopivasta liikkumisesta, oikeanlaisesta ravinnosta, sopivan kokoisista annoksista ja ruokintakerroista sekä hampaiden kavioiden, ihon ja lihasten huollosta ja hoidoista. 2) RUOKINTA Hyvään ruokinta...