HEVOSSHIATSU


Hyvinvointi by Minna W., 02.06.2020

HEVOSSHIATSUHOITO/HIERONTA


Kokonaisvaltaista hoitoa – tasapainoa ja hyvää oloa hevosellesi

Hevosshiatsu on luonnonmukainen hoitomuoto, joka perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Lempeä käsittely tehdään käsin vuorovaikutuksessa hevosen kanssa. Hoidon myötä keho ja mieli avautuvat ja lopputuloksena on hyvinvoiva ja levollinen hevonen.

Hoitaja ottaa hoitotapaa miettiessään huomioon myös hevosen oman elementin ja sen senhetkisen elementtitilan. Hoitajan omalla energisellä tasapainolla on myös merkitystä.Kirjaimellisesti sana ”Shi-atsu” tarkoittaa sormillapainelua.

Hevosshiatsu on kehittynyt käyttäen tuntemusta ihmisshiatsusta yhdistäen siihen hevosille annetun akupunktion tietotaitoa. Shiatsutekniikka sisältää pehmeää painelua sormin, kämmenin ja peukaloin sekä hierovia otteita. Jalkojen venytyksiä ja pyörittelyjä unohtamatta. Hoidettavan alueen valinta perustuu perinteisen kiinalaisen lääketieteen periaatteisiin: Itämaiseen diagnoosiin.

Akupunktiossa pisteet, joihin neulat asetellaan, sijaitsevat meridiaaneilla (energiakanavilla). Näitä samoja pisteitä käsitellään shiatsuhoidon aikana, ilman neuloja, mutta shiatsussa käsitellään koko meridiaani.Tarkoituksena on muuttaa energian kulkua meridiaaneilla avaamalla tiukat, kipeät alueet ja saada energian kulkua lisättyä liian ”hiljaisilla” alueilla. Se on energian tasapainottamista, mikä kiinalaisessa lääketieteessä edistää hyvinvointia. Shiatsulla voidaan vaikuttaa lihasten lisäksi myös potilaan ruuansulatukseen, sisäelinten toimintaan ja mielialaan mm.
Hevoset reagoivat shiatsuun yleensä oikein hyvin, onhan kosketus niille luonnollinen tapa kommunikoida. Hoidettaessa hevosta palaute on aina todella vilpitöntä, jokaisen kosketuksen ollessa tarkkaan harkittu.Hevosshiatsu ja viiden elementin teoria

Hevoset ja ihmiset edustavat kukin jotain elementtiä, mutta elementtitila vaihtelee elämän aikana iän, kokemusten ja elämäntilanteenkin mukaan. jokaisella on kuitenkin oma peruselementtinsä.


Hevosesi on VESI, jos se on hyväluustoinen ja sujuvaliikkeinen luonnonlapsi, jonka silmänurkassa asuu pelko, joka pakottaa tarpeen tullen pakenemaan paikalta tai hyökkäämään kohti.

Hevosesi on PUU, jos se on määrätietoinen ja itsevarma johtaja, joka tietää mitä tekee. Ahkerana työjuhtana ja voimakkaan kilpailuvietin ansiosta se venyy loistaviin suorituksiin.

Hevosesi on TULI, jos se on iloinen, seurallinen ja leikkisä bilehile sekä yleisöä rakastava ja huomionkipeä missi. Se on leikkisä hihannäprääjä, joka tulee iloisesti tervehtimään jopa liiankin tykö.

Hevosesi on MAA, jos se on luotettava ja huolehtiva pullantuoksuinen äiti, joka mussuttaa stressiinsä lohturuokaa.

Hevosesi on METALLI, jos se on täsmällinen ja kohtelias aristokraatti, joka pitää rajat ja rutiinit arvossaan.

Lisää tietoa http://hevosshiatsu.fi/mita-shiatsu-on/

-Minna Wirzenius-Karjalainen

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Mikä on halpaa ja kallista, kun kyseessä on hevosen terveys?

Monet kuvittelee kaiken hevosalan ruokinta-automatiikan olevan niin kallista, ettei usko itsellään olevan ikinä sellaisiin hifilaitteisiin rahaa. Tuota niin, miten olis tommonen 50e/kk yhden vuoden ajan, onko kallista? Lue loppuun asti, niin selviää, mitä Sinäkin saisit tuo...
Lue lisää »

Kaikilla hevosihmisillä on aikaa, rahaa ja riittävästi taitoa toteuttaakseen unelmiaan

Mitä jos sanoisin, että kaikilla hevosihmisillä on aikaa, rahaa ja riittävästi taitoa toteuttaakseen unelmiaan? Uskoisitko? Niin usein väitämme, ettei jokin ole mahdollista, koska meillä ei ole sitä taikka tätä. Se on totta, jos uskot niin. Minä en usko. M...
Lue lisää »

Olisinpa tiennyt kaviokuumeesta!

En todella tajunnut kuinka vaikea sairaus on kaviokuume ja kuinka helposti se tulee hevoselle. Enkä tiennyt, kuinka työläs, kallis, kivulias ja hevosen koko loppuelämän pilaava pysyvä ongelma se on, mikäli hevonen saadaan ylipäätään paranemaan. Joka kevät ja syksy riskit on pa...
Lue lisää »