Yhteistyössä eläintenkouluttaja Aino Koivukunnas, Hevosilo


Yhteistyössä by Aino K., 16.5.2020

Auta hevosta -tiimi toimii yhteistyössä eläintenkoulutuksen ammattilaisen Aino Koivukunnaksen kanssa.

Aino on innostava luennoitsija ja tarinankertoja, joka hauskuuttaa ja innostaa väkeä keskustelemaan. Ainolla on jo 17 vuoden kokemus hevosen kouluttamisesta positiivisella vahvisteella. Aino on perehtynyt myös hevosen ja ratsastajan biomekaniikkaan, istuntaan ja maasta työskentelyyn.

Aino on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja jatkaa opintojaan eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa suorittamalla. Aino on Suomen eläintenkouluttajat ry:n varsinainen jäsen.

Aino auttaa hevosen omistajia hevosen kouluttamisessa, sekä luennoi ja pitää kursseja mm. hevosen elekielestä, hyvinvoinnista ja positiivisen vahvisteen käyttämisestä hevosen kouluttamisessa. Aino kouluttaa eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittavia Taitotalossa (ent. Amiedu) hevosalan vastuukouluttajana sekä luennoi hevosen kouluttamisesta Koulutuskeskus Salpauksessa. Aino kuuluu myös istuntaopettaja Katariina Alongi Kaartisen Coaching with Connection opettajatiimiin.

Lisää Ainosta: www.hevosilo.fi ja facebook.com/hevosilo/

Etusivulta ryhmiin


Aino kertoo itsestään ja matkastaan hevosalalle:

Olen harjoitellut positiivisen vahvisteen (R+) käyttöä hevosen kouluttamisessa jo 17 vuoden ajan ja koko ajan opin lisää. Se on taitolaji. Moni hevosmaailmassa tavallinen toimintatapa täytyy ajatella uusiksi, jotta ruokapalkinto on hyödyllinen sekä ihmiselle että hevoselle. Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon (2013) ja jatkan opintojani eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa suorittamalla. Päässä käy taas myllerrys siitä miten teoriaa sovelletaan käytäntöön asiakkaiden hyväksi. Keskeisessä roolissa ovat myös eettiset pohdinnat eläinsuhteestamme ja eläinten oikeuksista elää itselleen sopivaa elämää.

Perehtyminen hevosen kouluttamiseen alkoi oman hevosen peloista ja stressistä. Hevoseni Vikke pelkäsi traileria, vesiletkua, kaviohuoltoa, vesiboksia, eläinlääkäriä jne. Vikke lähti lujaa käsistä taluttaessa ja ratsastaessa. Halusin ratkaista ongelmia ja auttaa hevosta sekä ymmärtää ja tarjota toisenlaisia kokemuksia hevoselle. Halusin ymmärtää miten eläin oppii. Halusin ymmärtää ja oppia miten pelkoja selätetään. Opin auttamaan hevostani ja opin yhä koko ajan lisää. Minulle oli tärkeää oppia enemmän siitä miten olla läsnä, myötätuntoisena ja havaintoja tehden. Havaintoja ilman arviointia. Se on todella vaikeaa, mutta kun tulee tietoiseksi arvioinnista, havaintojen tekeminen helpottuu. Piti myös oppia muokkaamaan omaa toimintaansa reaaliajassa havaintojensa perusteella. Se on tärkein ominaisuus kouluttamisessa ja elämässä muutenkin. Ajan myötä harrastuksesta tuli työ.

Palvelen hevosia ja hevosihmisiä auttaen arjen hankaluuksissa, taitojen opettamisessa, kunnon kehittämisessä ja hevosen hyvinvoinnin parantamisessa. Hevosiloa on positiivisen vahvisteen käyttäminen hevosen kouluttamisessa rentouden vahvistamiseksi ja toimintavarmuuden takaamiseksi.

Mottoni on: Kohtaamisia hevosen ehdoilla.
Kaikissa tilanteissa lähdetään liikkeelle hevosen hyvinvoinnin näkökulmasta. Siihen olen sitoutunut myös sitoutumalla Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiin sääntöihin. Hevosen hyvinvoinin etusijalle asettaminen yleensä tuottaa eniten hyvinvointia ja turvallisuutta myös ihmiselle. Joskus se tarkoittaa jostain haaveesta luopumista, mutta yleensä tilalle löytyy jotain sellaista kivaa yhdessä tekemistä, mistä ei osannut edes haaveilla.

Asiakkaiden palautetta:

”Erinomainen opettaja ja ihana tyyppi. Osasi opettaa todella taitavasti ja positiivisesti. Käytännön päivä oli aivan huippu! ”

”Aino on upean positiivinen ihminen ja hänen innostuneisuutensa tarttuu herkästi. Häntä on kiinnostavaa kuunnella ja hän rohkaisee hyvin myös epävarmoja opiskelijoita luottamaan itseensä ja lähtemään hakemaan lisää tietoa ja koulutuskokemusta. ”

”Hyvät materiaalit ja hyvä asiantuntemus. Osa oli minulle tuttua, koska olen osallistunut Ainon kursseille aikaisemmin. Sydämestään hevosten kanssa hevosten kanssa toimiva kouluttaja, jolla on ihailtava herkkyys tekemiseen ja toimimiseen. ”

”Intohimoinen ja sydämellinen suhtautuminen hevosiin. Todella ihailtavaa paneutumista käyttäytymiseen ja kuluttamiseen. Luennot olivat ihania. Käytännönpäivä oli lämmin kaikin puolin. Ihania huomioita ja ymmärrystä hevosten herkkyydestä. Rakkaudesta hevosiin näkyi ja tuntui. Kiitos! <3 ”

"Ainoa kiitän viisaudesta ja ymmärryksestä, jota hän on mulle hevosten suhteen opettanut. "

"Aino osaa aina selittää ja perustella kaikki asiat hyvin ja selkeästi sekä ystävällisesti ?"

"Iso kiitos Aino, ilman sua olisin luovuttanut varsani kanssa❤"

"Aino Koivukunnaksen valmennuksessa opittu enemmän kuin kenenkään muun."

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Yhteistyössä Heinätin -Rauha mielessä ja mahassa, Equine Innovations Ltd

HYVINVOINTIA KOKO TALLIINHevosten hyvinvointia – ja talliarjen sujuvuutta. Kun pitkän linjan hevosihminen Katja ja entinen maailmanmestaruustason moottoripyörämekaanikko Jarkko eivät löytäneet ähky- ja mahahaavaherkän hevosensa terveysongelmiin valmiita ratkaisuja, he kehittivät ...
Lue lisää »

Hanna Pietiläinen

Olen Hanna Pietiläinen, koulutukseltani nuoriso- ja yhteisöohjaaja. Ohjaan HehKu™ -hevostunteja Hehkumaan Hevostilalla Ylöjärvellä.  Hevospolkuni alkoi melko perinteisesti lapsena ratsastuskoulussa pääkaupunkiseudulla. Kuitenkin vasta vuoden ratsastettuani putosin maastos...
Lue lisää »

Yhteistyössä hevosvarusteiden valmistaja Eva Seikola / Vahalanka

Hei! Olen Eva Seikola, kaikenlaisten käsitöiden harrastaja, joka hairahtui hevosiin vahingossa kymmenen vuotta sitten. Muutamassa vuodessa syntyi idea yhdistää kaksi rakasta harrastusta ja hiukan kypsyteltyäni ja elämäntilanteen salliessa hain Ypäjälle opiskelemaan. Valmist...
Lue lisää »